Blackmood

Softshell Mont Nedir?

İlker Konfeksiyon, Blackmood, Toptan Mont, Erkek Mont

Doğa sporları ile ilgilenenlerin sert hava koşullarında en çok ihtiyaç duyduğu ekipmanlar, giydiğinde özgürce hareket edebileceği ve içerisinde konforlu hissedeceği montlardır. Softshell montlar uzun senelerdir kullanılan hardshell montlara göre daha esnek, daha çok nefes alabilen ve daha konforlu montlar olarak ön plana çıkar. Dayanıklı materyaller kullanılarak üretilen softshell mont modelleri, zorlu doğa koşullarında kullanıma elverişli kıyafetlerdir. Sert hava koşullarında vücut ısını dengede tutmana yardımcı olan softshell montları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ister misin?

Softshell Montların Özellikleri Nelerdir?

Softshell montların üretiminde kullanılan kumaş, üç farklı katmanın bir araya getirilmesi ile elde edilen teknik bir kumaştır. Kumaşın katmanları farklı oranlarda polyester, elestan, poliamit ve poliüretan kullanılarak üretilir. Softshell kumaşların dış katmanı su kaydırıcı özellikte olup kullanıcıyı sıcak tutan iç katman ise yumuşak ve konforludur. Bu iki katmanın arasında ise kumaşa yalıtım teknolojisi kazandıran ince membran bir katman bulunur. Oldukça esnek yapısıyla dikkat çeken softshell montlar, sen hareket ettiğinde doğal olarak gerinerek vücuduna uyum sağlar. Böylece daha fazla hareket serbestisi elde edersin. Hafif yağışlara ve rüzgâra karşı da koruma sağlayan montlar aynı zamanda oldukça dayanıklıdır. Softshell montların sahip olduğu bir diğer özellik olan yüksek nefes alabilirlik ise aktivite sırasında oluşan teri hemen dışarı atar. Böylece vücudunuz kuru kalarak ısı kaybına uğramaz. Ayrıca bazı softshell mont modellerinde koltukaltı kısımlarında ekstra havalandırma noktaları bulunur. Softshell kumaştan imal edilen mont çeşitlerinin bir başka özelliği ise hardshell tasarımlara göre kullanım esnasında daha az hışırtı yapmalarıdır.

Softshell Montlar Hangi Durumlarda Kullanılır?

Outdoor aktivitelerine uygun olarak dizayn edilen softshell montları soğuk havada gerçekleştireceğin tüm faaliyetler esnasında çok yönlü olarak kullanabilirsin. Softshell montlar, sahip oldukları esneklik özelliğinden dolayı kaya tırmanışı yapan doğa tutkunları tarafından da oldukça sık tercih edilir. Kayık yarışı ve deniz seyri gibi su üstü aktiviteler sırasında softshell mont çeşitlerini deniz suyu ve yağmurdan korunmak için tercih edebilirsin. Bu montları yoğun efor gerektiren koşu, kayak ve trekking gibi spor aktiviteleri sırasında kullanarak performansını artırabilirsin. Ayrıca softshell mont çeşitlerini günlük yaşam esnasında, yolculukta, işte ve okulda da rahatlıkla kullanabilir ve kış aylarında sıcak kalmanın konforunu sürekli yaşayabilirsin.

Softshell Montların Bakımı Nasıl Yapılır?

Softshell montların sahip oldukları özellikleri koruyabilmesi için bakımını düzenli ve etiketinde belirtilen esaslara uygun şekilde yapman gerekir. Softshell kumaştan üretilen montları çamaşır makinesinde temizleyeceksen en fazla 30 derecede ve normal yıkama seçeneğinde yıkamalısın. Yıkama işlemi sırasında beyazlatıcı kullanmamalı ve yıkama sonrasında tamburlu kurutma yapmamaya dikkat etmelisin. Eğer montunun ütüye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsan mutlaka tersinden ütülemelisin. Ayrıca softshell montların kuru temizleme yapılması da tavsiye edilmez. Softshell montunu kullanmadığın zamanlarda kuru bir yerde, askıya asılmış olarak veya düzgünce katlanmış bir şekilde muhafaza etmelisin. Softshell montunun su tutmazlık özelliğini korumak için ise su tutmazlığı yenileyici ürünler ile yıkamayı da ihmal etmemelisin.

Softshell Mont Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Softshell modelleri arasından seçim yaparken ürünü kullanacağın hava koşullarını ve aktivite çeşidini göz önünde bulundurman gerekir. Sert rüzgârlı havalarda kullanmak üzere kapüşonlu tasarımları tercih edebilirsin. Satın alacağın softshell montun dış ve iç katmanlarında herhangi bir yırtık olup olmadığını da kontrol etmelisin. Ayrıca almak istediğin montun fermuarlarının, bilek ve bel bölgelerinde bulunan büzme sistemlerinin sorunsuz çalıştığından emin olmalısın. Softshell mont çeşitleri arasından tercihte bulunurken aldığın ürünün bedeninin uygun büyüklükte olması da kritik öneme sahiptir. Aksi takdirde outdoor faaliyetlerin sırasında beklediğin verimi alamayabilirsin. Bu yüzden montu almadan önce bir kez üzerine giyip denemeyi unutma.